Hvad står der på min reol?

Grafiker Dorthe Do

Det er ikke tilfældig, hvad jeg ser

2 plade covers, der spænder over mine teenageår {ja, det var i vinyl-dagene!}, står der på reolen. Smukke og grafisk stærke. De er som hinandens modsætninger, og så alligevel spiller de sammen:

Close up og tæt på detaljerne i "Face Value" hedder albummet af Phil Collins og det store perspektiv hos George Michæl {ja han stavede det med Æ dengang}.

De minder mig i arbejdet med grafisk design. Om at detaljerne er vigtige, men også at det er mindst lige så vigtigt, at træde 10 skridt tilbage og se det hele lidt ude fra.

Det er detaljerne der gør, at du stråler i mængden – sådan er det også for dit brand.

 

Om at træde ud og være soloselvstændig

Phil Collins gik solo – privat og i musikken, Han trådte ud som "selvstændig" fra gruppen Genesis. George Michael trådte år senere ud af skabet – eller nogen åbnede i hvert fald toiletdøren i utide.

Begge fik fantastiske solo-karrierer, selvom starten var svær og de skulle relancere deres brand.

På samme måde er det ofte for dig, der er soloselvstændig. Du har et afsæt, måske på en arbejdsplads, og skal nu stå på egne ben og skabe dit eget brand. Eller du er i gang, men har brug for at relancere dit brand med et nyt grafisk univers.

Det er de processer, jeg ønsker at hjælpe dig med, så du oplever at du løftes op i brandværdi og skønhedsfaktor – som en af mine kunder kalder det.

Og mens jeg arbejder, er de to herrers sange jo stadig er værd at lytte til. "In The Air Tonight" kan få mange minder om store følelser frem.

Krummer du tæer og river dig selv i håret over, hvordan dit visitkort, hjemmeside eller logo ser ud?

Som grafisk designer fjerner jeg alt bøvlet – så du får tid til de opgaver, du er bedst til at lave i din virksomhed.

Navnet er Dorthe Do (Men det har du nok allerede gættet ud fra adressen). Jeg er grafiker & web designer.

Jeg hjælper virksomheder, soloselvstændige og bloggere til et smukt og troværdigt brand – på tværs af markedsføringsmateriale, hjemmeside og sociale medier.

 

Langt fra nybegynder

Jeg har brugt over 25 år i den grafiske branche – på alle niveauer. Det er lige fra det tekniske arbejde på trykkeri, til designarbejdet på reklamebureauet og undervisning af iværksættere.

På 8. år bruger jeg, som selvstændig, al min energi og knowhow på at hjælpe andre virksomheder med at styrke deres brand.

Erfaringer og knowhow, der kommer dig til gode, når der skal mest muligt outcome ud af budgettet.

Jeg har efterhånden haft en del iværksættere, soloselvstændige og mennesker med drømmen om en selvstændig karriere igennem mit kontor. Både som underviser, rådgiver og grafisk leverandør og sparringspartner. Jeg er kendt for at have viden om mange finesser – og deler gerne ud af min viden.

Jeg elsker at arbejde 1:1 med andre passionerede virksomhedsejere, der tør tage en beslutning og handler, fordi de ved, hvad der står på spil.

5 skarpe
om, hvad jeg forventer af dig

Kør musen hen over ikonerne, så vil du opdage hvad.

Sæt mål

Kedeligt og svært? Ja, jeg ved det. Hvis du ikke aner, hvor du skal hen – så ved du heller ikke, hvornår du ankommer eller om du overhovedet er kommet i mål. Du oplever aldrig glæden ved at fejre dine succeser. Du skal have et mål med din hjemmeside, så du kan se om resultatet står mål med din investering.

Sæt et mål – så du ved, hvornår champagnepropperne skal springe!

Ha' passion

At skabe sig et online publikum, tiltrække mulige kunder og opbygge et brand er hårdt arbejde og det tager tid. Passionen er derfor det evige brændstof, der får dig til at fortsætte – også når du river dig selv i håret over, at det går for langsomt, bare ikke vil lykkes eller du igen skal lære noget nyt.

Har du ikke passion for det du laver – så lav noget andet!

 

Dit publikum

Du skal kende dit publikum – eller kunder – og du skal være parat til at servicere dem med indhold, information og forståelse på din hjemmeside. Stil din viden til rådighed, uddan dine kunder til at være bedre kunder, være mere oplyste kunder og være mere interesserede kunder.

Har du ikke et online publikum? Så er en ny hjemmeside starten på at bygge platformen til at skaffe dem.

 

Budget

En hjemmeside, der både er flot, funktionel og effektiv kræver, at du er villig til at investere. Hjemmesiden er dit eget sted. Stedet, hvor du udstiller det, du har til salg. Så skal det dæleme dutme da også ose af seriøsitet, ekspertise og professionalisme.

At nøjes, er for mig, det samme som ikke at tage sin egen business seriøst – nok! 

 

Tid

Selv om du vælger at outsource dit hjemmesideprojekt til mig, så kommer det stadig til at kræve noget af din opmærksomhed. Jeg stiller krav til mine kunder, og forventer at du leverer dit – ligsom du sikkert også forventer, at jeg leverer til tiden, det aftalte og til den aftalte pris.

Du sparer måske penge ved at lave din egen hjemmeside. Men tid, det sparer du garanteret ikke!

 

Har du lyst til at samarbejde?

Sig hej til mig på dd@dorthedo.dk. Forklar lidt om, hvad du har i tankerne, og hvor du gerne vil hen med din virksomhed.

5
PERSONLIGE
FAKTA,
DER HAR FORMET MIG

Grafisk designer Dorthe Do
  1. Min livret var i gamle dage kartoffelmos med millionbøf – sikkert fordi det der med "million" lyder lidt eksklusivt og som noget man kan drømme om.
  2. Mit barndomshjem var et gør-det-selv hus. Det har helt sikkert fordret min kreativitet – men desværre nok også min samler-mani. Jeg er stadig GDS menneske – tjek lige min Pinterest.
  3. Jeg er gift med Nikolaj og har 4 børn på 24, 9, 7 og 3 år – derfor elsker jeg den frihed det giver mig at være selvstændig, og selv kunne planlægge arbejdstiden.
  4. Det var først da jeg tog min grafiker uddannelse, at jeg opdagede glæden ved skolen {og lektierne}. Jeg var langt fra flittig og turde da slet ikke stille mig op og tale til mere end 2 mennesker ad gangen. Som iværksætter har jeg lært at stille mig selv i front og få tingene gjort.
  5. Jeg har boet i dejlige Valencia i Spanien, og bloggede derfra inden blogging-begrebet overhovedet blev opfundet.