Har du et

Spørgsmål?

Her finder du svar på de spørgsmål, jeg får flest af.

WordPress hjemmesider

Hvilke slags hjemmesider laver du?

Jeg designer og programmerer alle former for brand-hjemmesider, blog og hjemmesider til virksomheder. Altid ud fra et individuelt setup.

 

Jeg arbejder med hjemmesider til:

  • Den soloselvstændige, der skal promovere sig selv, sine produkter eller ydelser på hjemmesiden
  • Den lidt større hjemmeside, der skal snakke sammen med dine sociale profiler, undervisningsforum, webinar software osv.
  • Den lidt bredere hjemmeside til en mindre virksomhed, der har flere produkter, ansatte og forretningsområder, der skal i spil. 

Jeg udvikler WordPress hjemmesider med et drag & drop plugin. Det gør jeg, fordi WordPress er det mest populære CMS system – over hovedet. Drag & drop er "måden" at gøre webdesign smukt samtidig med, at det er hamrende fleksibelt i, hvordan din hjemmeside skal bygges op.

Laver du webshops?

Nej, det gør jeg ikke. Webshops kræver et helt andet sæt kvalifikationer end jeg har. Her må jeg henvise dig til andre, der har speciale i netop det.

Hvordan er din holdning til design på hjemmesiden?

På design-siden elsker jeg flot designede hjemmesider. Hjemmesider skal konvertere besøgende til kunder. Men min holdning er, at det er det første splitsekund, hvor din hjemmeside vurderes, der er afgørende for om kunden overhovedet giver dig en chance. Derfor skal designet vække tillid og troværdighed.

Der er altså ikke noget standard tema eller theme. Alle de sider jeg laver tager udgangspunkt i din eksisterende branding (eller en ny, hvis du vælger det), dit indhold og din strategi. Du bliver ikke forsøgt presset ned i bestemte designkasser.

Se evt. mit portfolio, hvis du vil se, hvordan min stil er.

Kan du skrive tekster for mig?

Det er min erfaring, at tekster bliver mest troværdige, hvis du selv skriver dem med "din egen stemme". På den måde får du dig selv frem, og ikke kun marketing budskaber. 

Jeg har dog arbejdet med tekster til hjemmesider – og i særdeleshed salgstekster – enten gennem tekstforfattere eller virksomhedssider. Det har resulteret i, at jeg har skrevet en slags drejebog for webtekster.  

Hvis du er usikker på det med tekst til hjemmesiden, så vil jeg anbefale dig at tage kurset "Skriv webtekster til din egen hjemmeside – skriveguide til de 6 vigtigste sider på din hjemmeside". Kurset har jeg udviklet sammen med Birgitte Feldborg i iværksætter.nu

Kan jeg få booking på min hjemmeside?

Ja. Hvis du har behov for, at dine kunder skal kunne booke en tid online, kan booking moduler integreres. Du oplyser blot dit ønske til mig, når du briefer mig, så har jeg et forslag på plugins, der virker rigtig godt sammen med din kalender og WordPress

Hjælper du mig med nyhedsbreve og freebie?

Indholdet i freebien skal du selv står for. Opsætningen kan jeg hjælpe dig med. Jeg laver skabeloner i Word, PowerPoint og Canva, der så danner grundlag for de digitale produkter og freebies, der skabes i virksomheden. Se et eksempel her.

Hvis du ønsker en grundopsætning og skabeloner til nyhedsbreve, f.eks. Mailchimp eller ConvertKit kan dette også indgå i opgaven. Det er dog vigtig, at du også selv lærer nyhedsbrevssytemet at kende, så du selv kan udsende nyhedsbreve.

Jeg har sammen med Birgitte Feldborg skrevet bogen "fra dagdrøm til fagbog", der handler om, hvordan det at skrive en bog, kan bruges som løftestang for din øvrige virksomhed. I den finder du inspiration til, hvordan du strukturer det at skrive en bog – herunder også en gratis bog, du kan bruge som freebie.

Deadline & budget

Hvor lang tid tager det at lave en hjemmeside?

Alt lige fra 1 dag til 3 måneder. Gennemsnitlig tager et web projekt dog 5-6 uger, men jeg kan have ventetid på at komme igang. Jeg tager kun en vis mængde af kunder ind af gangen, for at kunne give hver opgave den opmærksomhed den fortjener.

Derfor er det vigtigt, at du henvender dig så tidligt i processen som muligt, så du er sikker på, at vi kan holde din deadline.

Hvad koster en hjemmeside?

Jeg er helt med på, at du har et fast budget på, hvad din hjemmeside må koste. På min forside finder du 3 priseksempler. De fleste har dog specielle behov, der gør at jeg næsten altid sammensætter et specifikt tilbud. Hvis du udfylder skemaet her, så kan vi starte en dialog omkring dine behov, og jeg kan vurdere, hvordan du får mest ud af dit budget.

Som med biler, så kan de alle – som minimum – køre. Men der er forskel på den signalværdi du kommer kørende med. Måske er det vigtigt for dig, at bilen kører stabilt, men ikke så vigtigt, om der er varme i sæderne. Måske er du typen, der godt kan lide selv at rode med motoren, eller også svinger du ind på nærmeste autoriserede værksted. 

På samme måde er det med hjemmesiden. Med et fornuftigt budget kommer du under alle omstændigheder til at køre stabilt. Du skal dog gøre op med dig selv, hvor mange smarte løsninger der skal kobles til, hvor mange sider du har behov for og i hvor høj grad du ønsker selv at vedligeholde hjemmesiden.

Det har altsammen indflydelse på den endelige pris.

Når siden går live

Kan jeg selv opdatere min hjemmeside?

Ja, det kan du.

Alle hjemmesider skal opdateres med jævne mellemrum og måske vil du også gerne blogge eller skrive artikler. Du vil blive oplært i at bruge hjemmesiden.

Men det betyder ikke, at du behøver at opdatere den selv. Er du mere tryg ved, at jeg gør det, kan der indgåes en serviceaftale herom. Hvis du føler du har bedre ting at bruge din tid på, eller bare ikke er særlig digital mindet, så kan sådan en aftale spare dig for en del tid – og måske også en del frustrationer.

Fordelen ved en serviceaftale er, at din side designmæssigt altid holder samme høje standard og er mere modstandsdygtig over for hackere.

Jeg oplærer selvfølgelig også gerne en person i din virksomhed til at varetage opdateringer.

Er min hjemmeside sikker?

Der er aldrig noget, der er sikkert, heller ikke en hjemmeside. Men der kan gøres meget for, at du lukker ubudne gæster ude.

Med en serviceaftale slipper du for opdateringer, backup og andre tekniske foranstaltninger, der sætter et værn op mod hackere. Hvis du lægger din hjemmeside opgave hos mig, har du mulighed for at benytte en serviceaftale – der også indeholder support.

Hvad med min placeringer i Google?

Alle de hjemmesider jeg laver redesign på, får scripts ind, så gammel Google historik overføres til de nye sider. Vi parrer, så at sige, de gamle sider med de nye.

Desuden er det en god ide at lægge andre af Googles værktøjer ind på hjemmesiden – f.eks. Analytics. Det sørger jeg for, så du bl.a kan se historikken, hvem der besøger hjemmesiden, hvor trafikken kommer fra osv.

Branding

Tegner du mit logo fra bunden?

Jeg lægger altid stor passion i at designe det rigtige logo til dig, ud fra hvem du er, hvad du står for og med respekt for, hvordan dine kunder skal opfatte dig.

Et logo skal have sjæl og masser af symbolik. Det er måden det kan holde i 15 år, og ikke kun 15 måneder. Se et eksempel fra mit portfolio her.

Kan du hjælpe mig med min øvrige markedsføring?

Ja, det kan jeg. Inden for grafiske opgaver udfører jeg også opgaver som:

  • Printopgaver – f.eks. visitkort, brevpapir, kuverter osv
  • Markedsføringsmaterialer – f.eks. annoncer, flyers, postkort, brochurer, plakater osv.
  • Design af fødevareemballager
  • Digitale produkter – f.eks. freebies, e-bøger, kursusmateriale osv.
  • Sociale medier – f.eks. headere, annoncer, skabeloner til Canva osv.

Kontakt mig, for at høre nærmere.

Rådgiver du mig om min strategi?

Det gør jeg sammen med Birgitte fra Iværksætter.NU

Hvis du ønsker at udvikle din virksomhed, har brug for sparring på din strategi eller søger gode iværksætterværktøjer, så tilbyder vi i Iværksætter.NU 1:1 iværksætterrådgivning, kurser og bøger – og ikke mindst gratis værktøjer – der driver dig fremad i din business.

Jeg har gennem en årrække undervist i akademi-merkonom-faget "Iværksætteri i praksis", og er en ud af 4 forfattere til bogen "Iværksætteri i praksis", der er undervisningsmaterialet til faget. Derfor vil du også altid – hvis du ønsker det – få sparring på dine tiltag – uanset opgaven her hos Dorthe Do.

Har du andre

Spørgsmål?

Stil dit spørgsmål på dd@dorthedo.dk